Historia

2023
Hög förvänta på ett HSCE igen. Laddad organisation och ett antal nya grepp skulle skapa vårt 11e event. Samma format men med många nya speciella bilar, flyguppvisning och lokala artister var på tå.
Men...... sommarens vädergudare var inte med oss under juli samtidigt som två stora konserter, Gyllene Tider och Håkan Hellström, hade helgerna för oss. Konserterna satte bokstavligt talat avtryck på de fina utställningsytorna en vecka före vprt event. Leräker är bara förnamnet och återställning av markytorna var inte  möjligt på så kort tid.
iVi valde därför att ställa in eventet eftersom vi inte kunde säkra bilars och besökandes rörelser inom Brottet. Att flytta till annan plats var ej heller möjligt med nuvarande format och kravet på tillstånd m m.Trist men nödvändigt beslut!
Planering för 2024 påbörjades och nu siktar vi på 29 juni 2024!
Vi ses då!!!

2022
Äntligen !  Två års inställda event tär på tålamod, entusiasm, ekonomi mm. Men såååå bra det blev. Ringrosten var som bortblåst när Team HSCE gjorde vårt 10e event lyckat. All time high vad avser privata utställare och många spännande bilar på plats, trots ett ihållande regn mellan 5 och 7 på morgonen. De 6000 besökarna kunde bl a nuta av Koenigsegg Jesko och Regera, elbilar av olika märken, racingbilar från olika decennier samt en P.orsche T34.
I luften njöt vi av Johan Gustafsson segelflyguppvisning till panflöjtsmusik samt JAS 39 från flygflottiljen F17, Ronneby.
Underhållningen svarade Felix Fallkvist (magi) och Edward and the Hayraiders (musik) för. Ordföranden för Destination Halmstad, Anita A:son Strandahl invigde eventet. 
Vi summerar årets event den 12 november då vi traditionsenligt delar ut överskottet till Barncancerfonden Västra och Dyslexiförbundet.
Tack alla som var med och gjorde eventet till en minnesrik dag i Sommarhalmstad.
Planeringen pågår för fullt inför nästa event den 29 juli 2023!
Vi ses då!!!!

2021
Inte kunde väl någon ana även 2021 skulle påverkas av pandemin. Återigen en beslutsprocess under våren som resulterade i skjuta eventet framåt. 
Vi fick istället planera för Halmstad Sports Car Event 2022-07-16. Det blir fortfarande vårt 10 e event, vilket du som utställare och besökare komer att märka.

2020
Inte kunde väl någon ana att ett virusutbrott i Kina kunde bli en världsomfattande pandemi. När det började i Sverige hade vi för avsikt att fortsätta planeringen inför vårt event i juli. Go or No Go skulle fastställas senast 1 maj. Vi ville så gärna uppleva alla bilar, alla besökare, företagens bilar och produkter samt att kunna bidra med vårt öveskott för att göra skillnad. Men........

Beslutet var enkelt att ta med hjärnan, men även med hjärtat. Nya tag och nytt event 2021 skapar nytändning.

Nu planerar vi för Halmstad Sports Car Event 2021-07-17 och vårt  jubileumsevent. Det blir fortfarande det 10 e event i och med årets uppehåll. Vi ska försöka att få till det där lilla extra så att alla känner att det firas. 

2019
Det nioende eventet genomfördes den 20 juli. Perfekt eventväder, nästan för varmt, och publiken strömmade in. Kommunstyrelsens ordf Jonas Bergman, invigde eventet tillsammans med Barncancerfonden Väst och Barndiabetesfonden. Strax efter blev det  flyguppvisning med Johan Gustafsson. Han började med en magisk uppvisning med sitt segelflygplan i samklang med klassisk musik. 320 privatutställda bilar var på plats och våra huvudsponsorer visade upp nyheter inom bilbranschen. Årets underhållning stod trollkarlen Christabuu och Edward and the Hayraiders för. Pristagarna i våra olika klasser läser du om på fliken Besökare. Våra två dragplåster Ferrari Testaross och Lamborghini Countach fanns väl som posters på allas pojkrum! Två fantastiska Bentley från 1927 och 1929 förgyllde eventet.
Den 21 sept överlämnades årets överskott - 60 000 kr - till våra två förmånstagare. Redan nu konstarar vi att vi sammantaget har kunnat bidra med nästan 600 000 till välgörenheten!

Nu tar vi nya tag inför nästa Halmstad Sports Car Event 2020-07-18 och vårt 10-åriga jubileumsevent.

2018
Det åttonde eventet genomfördes enligt plan. Som vanligt var det perfekt eventväder och publiken strömmade in, fast än det fanns konkurrerande arrangemang i Halmstad. Kommunstyrelsens ordf Jonas Bergman, invigde eventet tillsammans med Barncancerfonden Väst och MIND Halmstad. Strax efter blev det  flyguppvisning med YAK 52 och en SK 60  från Flygvapnet. Tyvärr fick vi återbud av JAS 39 p g a arbetet med brandbekämpningarna. 300 privatutställda bilar var på plats och våra huvudsponsorer visade upp nyheter inom bilbranschen. Årets underhållning stod trollkarlen Christabuu och syskonen von Sicards för. Pristagarna i våra olika klasser läser du om på fliken Besökare. Våra två dragplåster, Baker Electric 1908 och Sir Roger Moore´s privata Volvo P1800 rönte stor uppmärksamhet. Den 22 sept kommer vi att traditionsenligt överlämna årets överskott till våra två förmånstagare. Reedan nu konstarar vi att vi sammantaget har kunnat bidra med över en halv miljon till välgörenhet! Nu tar vi nya tag inför nästa Halmstad Sports Car Event 2019-07-20.

2017
En perfekt utställningsdag med blå himmel och sol. Knappt 300 privatutställda bilar fanns på plats tillsammans med ett femtiotal smarbetspartner och våra stipendiater, Barncancerfonden och Livräddarna Tylösand. Bosse Bildoktor och Peter Sundfeldt i toppform gick runt och tjötade med utställarna. Linson filmade och visade allt på storbilden.
Pierrre Malm utövade magi från scenen inna Lars Püss, ordf för Teknik/Fritidsförvaltningen, invigde eventet. 
Årets flyguppvisning bestod i en JAS 39 ur Flygvapnet samt en YAK-55. Halmstadmusikern Svante Karlsson underhöll från scenen innan det visades upp bilar ur de ilika klasserna, med intressanta intervjuer av ägarna. Drygt 10 000 besökare passerade grindarna och fick avnjuta en bilupplevelse på Brottet i Halmstad. Alla ni som var där bidrog till att vi delade ut 80 000 kr till stipendiaterna.

2016
Det brukar ju som bekant alltid vara fint väder då det är dags för det årliga eventet Halmstad Sports Car Event. Trots pressande värme, hade en lika stor besökareskara som 2015, letat sig till Brottet i Halmstad. Nytt rekord i såväl antal privata utställare som företagare. På scenen visades fina bilar. Kommunchefen i Halmstad Henry Bengtsson förättade invigningen. Trollkarlen Christabuu underhöll och Amanda Aasa känd från idol lanserade sin egnhändigt skrivna nya låt. Traditionen med flyg i luften efter invigningen förevigades med en enskild uppvisning av SAAB 105 SK60 och Bengt "Malle" Andersson i en YAK 55. Årets stipendiater som fick dela på överskottet från eventet, var Barncancerfonden och BRIS.
Grundaren Thomas Ericsson lämnade efter årets event över till ny ledningsgrupp, som med nya krafter och idéer utvecklar det framgångsrika konceptet HSCE.

2015
År 2015 firades med 5-årsjubileum. Arrangörerna hade hoppats på ett nytt rekordår. De fick rätt. Det kom nästan 11 000 besökare. Förutom alla vackra bilar och uppträdande på scenen med bl a BM Bluesband, fanns Ronald McDonald på plats. Frostbilen med Elsa och Anna fotograferades tillsammans med barnen, och det blev ett otroligt fint flygprogram, med såväl segelflyg som flög avancerat, Pitts S2 med rök och slutligen en rote JAS Gripen.
Nytt för året var att det ordnades med en parad ut ur området för de privata utställarna, vilket blev en publikfest.

2014
2014 lämnade grundarna över eventansvaret till Lars Jansson, Halmstad, som i sin tur knöt till sig Jan Modin, också från Halmstad. Båda två har varit med från starten.
Otroligt fina utställningsbilar fanns att beskåda och efter invigningen blev det en imponerande flyguppvisning med Boeing Stearman, YAK 52 med rök och JAS Gripen.
Det blev ett fantastiskt event, där både utställar- och besöksrekordet återigen slogs. Drygt 340 bilar fanns inne på utställningsområdet. Publiken ökade med ytterligare 1 000 st till 9500 besökare.
Halmstad Sports Car Event tilldelades också priset för "Årets Engagemang 2014" vid Halmstad Näringslivs AB Gala i Tylösand.

2013
Efter att ha stängt grindarna efter 2013 års event, konstaterades att eventet blev fantastiskt lyckat även detta år!
Vädret visade sig återigen från sin absolut bästa sida. Trots väldigt varmt väder ringlade långa köer av besökare i flera led redan tidigt på morgonen, och ansvariga uppskattar att det var fler än 8 500 besökare innanför grindarna. Halmstad Sports Car Event gladdes åt alla superlativ från besökare, bilutställare och samarbetspartners. Detta gav en härlig kick och energi då kommande event skall planeras.

2012
Året därpå 2012 steg antalet besökare till över 7 500 och nästan 300 utställande bilar, samarbetspartnerna oräknade. 2012 gjordes en dokumentär om hela eventet och denna finns nu på DVD.

2011
Thomas och Staffan bestämde sig för att ta hjälp av vänner som var vana vid logistik, arbetsledning och komplicerade beslut. En enorm entusiasm präglade hela funktionärsstaben, som stadigt hållit sig på drygt 50 personer, och som alla arbetar helt ideellt. En Organisationskommitté med olika nyckelpersoner startades upp och eventet var i gång. Redan första året 2011 blev eventet en framgångsrik succé med 4 500 besökare och drygt 200 utställande bilar. Ingen visste väl då egentligen vad eventet var för något – varken arrangörer eller publik - men alla tycktes gilla konceptet. Halmstad Sports Car Event erhöll priset "Green Light Special Award" som bästa utställare i Sverige, vid GreenLight Galan i Trollhättan.


2010
Hösten 2010 träffades Thomas Ericsson och Staffan Ydén, båda från Halmstad, och började prata om motorsport i allmänhet på västkusten. De är mycket bilintresserade och tyckte det var tråkigt att det inte fanns ett bilevent i Halmstad. Thomas tyckte att det var väl bara att dra igång då, men Staffan tyckte nog att det lät som det brukar, när man skall göra något tillsammans med andra. Thomas gav sig dock inte, utan sträckte fram handen och sa: "Då gör du och jag ett event tillsammans!"
Så blev det också!


 

Grundarna Staffan Ydén t v och Thomas Ericsson th