Svenska Morganklubben firar 50 år

Svenska Morganklubben firar i år 50-årsjubileum. Därför kommer vi på årets Halmstad Sports Car Event att uppmärksamma just Morganklubben och deras bilar.

Den 2 april är det på dagen 50 år sedan Arne Holmström träffade Anders Engström på utställningen ”Sportvagn 66” och då beslöt att etablera ett register över Morganbilar i Sverige. Ett upprop för Morganägare utformades och skickades ut till cirka 30 ägare. Detta register växte så småningom till nuvarande Morgan Owners Group of Sweden.

Morgan Owners Group of Sweden är en märkesklubb för Morganbilar. Den är en av de äldsta klubbarna i världen. MOG Sweden ingår som ”affiliated club” till Morgan Sports Car Club i England, vilket innebär att de har utbyte med dem i fråga om internationella möten och kan delta i deras arrangemang i England.

MOG of Sweden har för närvarande ca 510 medlemmar och bilantalet ligger på ca 540 bilar, allt från Three Wheelers, 4/4 (four four), +4 (Plus four), + 8 (Plus eight), Roadster V6, Aero 8 till SuperSports.

Klubbens ambition är att samla svenska Morganägare till en gemenskap runt fordonen och att ge tips och råd om skötsel, renovering och inte minst att ha trevligt tillsammans. Klubben är idag indelad i tre distrikt, South, West och East och ordförande är Christer Wahlgren, Halmstad.

I sommar kommer Morganklubben att fira sitt 50-årsjubileum här i Halmstad. Mötet har väckt intresse bland systerklubbar ute i Europa och ett flertal deltagare från bl.a. Storbritannien, Tyskland och Schweiz kommer att ta sig till Tylösand.

Källa: www.mogsweden.nu

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter