BM Blues Band på scen

BM Bluesband kommer att spela på scen den 18 juli kl 11:15.Missa inte detta!

Här kommer en presentation av bandet och dess medlemmar:
BM Blues Band bildades för bara ett drygt halvår sedan. Bernhard kom hem till Halmstad igen efter 5 år på Mallorca och var sugen på att spela blues. På sitt jobb på Kärnhuset inom skolförvaltningen stötte han ihop med Mats ”Clapton” Andersson som också jobbade där. De kände till varandra sedan länge, spelat på flera galor tillsammans fast i olika band. Dom kom snabbt överens om att ragga upp lite andra musiker och bilda ett bluesband. Efter två veckor hade de fått napp och även fått tips om en replokal via Medborgarskolan.

Häromveckan gjorde bandet en inspelning av en Beatleslåt, Oh Darling, som skall vara med på en samlings-cd utgiven av Playground Recording Lounge i Halmstad. Ett tiotal andra Halmstad-band finns med på plattan som kommer ut i sommar.

Medlemmar:

Bernhard Meijer, trummor
Var med när Halmstad kallades Sveriges Liverpool på 60-talet. Spelade i Stainers då och har sedan dess spelat i en rad olika band med diverse musikstilar; jazz, blues, funk, pop och rock och gästspelar i band i Palma de Mallorca, hans andra hem.

Mats ” Clapton ”  Andersson, gitarr
Halmstads egen blueslegend som spelat och medverkat i ett stort antal band bland annat Niccateens, Walzheimers och Let’s Groove. Även medverkat i Revyorkestern och i teatersammanhang. Spelar blues, Rock, Soul och Jazz.

Bengt Johansson, keyboard
Mannen som spelade saxofon i Isildurs Bane men som nu gått över till keyboard. Har också spelat i Revyorkestern och har en del parallella musikprojekt i gång. Hänger lätt med i vilken musikgenre som helst.

Lars ”Laje” Ehrnlund, bas
Rutinerad basist som spelat i en hel del olika konstellationer sedan 70-talet. Spelar gärna blues, men också pop och rock och soul.

Alexander Meijer, sång och rytminstrument
Började på musikskolan redan som 6-åring och spelade trummor för Alvaro Pinto. Ett antal år senare sjöng han i Nova Cantica, men nu sjunger han helst Blues, Rock och Soul.

Anna Falkström, sång (ej med på bild)
Skönsjungande tjej med gedigen körbakgrund och som fortfarande är mycket aktiv inom körsång, sjunger allt från klassiskt till blues. Hon har  ett särskilt gott öra till bluesen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter