Hyllning av Ford Mustang 50 år

Den ursprungliga Mustangen, som togs fram under ledning av Lee Iacocca, inspirerade till termen Pony Car. Ford presenterade bilen för allmänheten vid Världsutställningen i New York den 17 april 1964.

I år hyllar Halmstad Sports Car Event denna 50-åring genom en speciell utställning med förhoppning att kunna presentera bilar från alla generationer från ursprungsmodellen 1964 ½ till dagens modeller.

Det första produktionsexemplaret av Ford Mustang, en vit cabriolet med svart inredning, lämnade sammansättningsfabriken i Dearborn Michigan den 9 mars 1964. Det tillverkades över 1,2 miljoner bilar i utförandet Hard Top, Convertible och Fastback under de första åren, d v s en succé från dag ett och efter 9 miljoner sålda bilar kommer 2014 den sjätte generationen.

Foto: Torbjörn Croner

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter