Nyheter

Privatutställda bilar 2017
Anmälan för privatutställare är niu stängd. Vi ser med glädje att fler än 320 bilar kommer att finnas på Halmstad Sports Car Event / Brottet den 22 juli. Det är rekord och  påvisar ett stort intresse att komma till Halmstad den tredje helgen i juli och visa upp sin bil. 
Många bilar är nya för i år och vi försöker spegla bredden av bilar inom de olika kategorierna. 
Våra jubilarer består ju av Ferrari 70 år, bilar som kommer från 1967 samt AMG som firar 50 år. Volvo har ju en 90-årig tradition att falla tillbaka på.
Inom dessa kategorier finns det mycket spännande att beskåda.

Zuperior av Lukas Koos Zuperior av Lukas Koos

Vem vill bygga en bil när det finns så många färdiga...? Alla resor börjar någonstans, så även för Lukas. Han köpte sin första bil när han var 18 år. Det var en Ford Escort Cabriolet en Xr3i –1988.

Då byggde han bara ljud och av ren tur fick han Pioneer som sponsor och tryckte in högtalare överallt det fanns plats. Den var hans ögonsten över allt annat och om det inte hade varit för att en kompis hade totalkvaddat den hade han inte haft det intresset som han har idag. Med hjälp av försäkringspengarna blev det ett nytt projekt. Drömmen då var en Nissan 300:a av den nyare modellen men försäkringspengarna räckte inte till så han köpte en Nissan 300:a av 1986 årsmodell, vilket senare byttes mot en 300 ZX Fairlady Twin Turbo.

Zerrarin mötte uppmärksamhet och priser kammades hem och Lukas var ett namn i bilbyggarvärlden. Nästa projekt var en Toyota Celica som fick "artistnamnet" Zellini. Även den kammade hem åtskilliga priser, och det var nu inte svårt att få sponsorer bakom hans projekt. Ytterligare en Nissan 350 och en ToyotaMR2 fick finna sig i en ordentlig homestyling och namnbyte till Zuperior och Zcenic. Även dessa byggen prisades i olika sammanhang.

Genom åren har Lukas förfinat sina tekniker och inspirationen kommer från
filmens värld, andra bilbyggare samt naturligtvis från sponsorerna som vill förpacka sina produkter i en snygg kostym. Ett exempel är en James Bond
inspirerad bil som då fått namnet OOZ, Kooz - K.

Kraven på såväl kostymens passform som bekvämlighet mötte Lukas genom att
genom att se till att det gick att köra runt till alla utställningar med sina bilar.
Naturligtvis är vi glada över att Lukas kommer till Brotter med sina två bilar Zliver och Zuperior, vilka kan tyckas vara lite av yin och yang.

Namn: Lukas Koos (z)
Ålder : 1977-09-30
Bor: Utanför Eksjö
Favoritmat: Pasta, Kyckling och Thaifood
Favorit film: The Matrix Trilogy
Hobby: "Carz", Film & Videospel
Favoritcitat: Den som har gått för långt är
den enda som vet hur långt man kan gå.
Vill bli ihågkommen som en ikon inom
bilbyggarvärldens Styling&Showcars.

Tack till Greenlightmagazin och
Christoffer Talvis för de fina bilderna.
 

Läs hela inlägget »
12 juli 2017
Flyguppvisning 2017
5 februari 2017
Bilder från sommarens event
23 januari 2017
Att göra skillnad
15 november 2016
GreenLight Galan 2016