Historia

2010
Hösten 2010 träffades Thomas Ericsson och Staffan Ydén, båda från Halmstad, och började prata om motorsport i allmänhet på västkusten. De är mycket bilintresserade och tyckte det var tråkigt att det inte fanns ett bilevent i Halmstad. Thomas tyckte att det var väl bara att dra igång då, men Staffan tyckte nog att det lät som det brukar, när man skall göra något tillsammans med andra. Thomas gav sig dock inte, utan sträckte fram handen och sa: "Då gör du och jag ett event tillsammans!"
Så blev det också!


2011
Thomas och Staffan bestämde sig för att ta hjälp av vänner som var vana vid logistik, arbetsledning och komplicerade beslut. En enorm entusiasm präglade hela funktionärsstaben, som stadigt hållit sig på drygt 50 personer, och som alla arbetar helt ideellt. En Organisationskommitté med olika nyckelpersoner startades upp och eventet var i gång. Redan första året 2011 blev eventet en framgångsrik succé med 4 500 besökare och drygt 200 utställande bilar. Ingen visste väl då egentligen vad eventet var för något – varken arrangörer eller publik - men alla tycktes gilla konceptet. Halmstad Sports Car Event erhöll priset "Green Light Special Award" som bästa utställare i Sverige, vid GreenLight Galan i Trollhättan.

2012
Året därpå 2012 steg antalet besökare till över 7 500 och nästan 300 utställande bilar, samarbetspartnerna oräknade. 2012 gjordes en dokumentär om hela eventet och denna finns nu på DVD.


2013
Efter att ha stängt grindarna efter 2013 års event, konstaterades att eventet blev fantastiskt lyckat även detta år!
Vädret visade sig återigen från sin absolut bästa sida. Trots väldigt varmt väder ringlade långa köer av besökare i flera led redan tidigt på morgonen, och ansvariga uppskattar att det var fler än 8 500 besökare innanför grindarna. Halmstad Sports Car Event gladdes åt alla superlativ från besökare, bilutställare och samarbetspartners. Detta gav en härlig kick och energi då kommande event skall planeras.

2014
2014 lämnade grundarna över eventansvaret till Lars Jansson, Halmstad, som i sin tur knöt till sig Jan Modin, också från Halmstad. Båda två har varit med från starten.
Otroligt fina utställningsbilar fanns att beskåda och efter invigningen blev det en imponerande flyguppvisning med Boeing Stearman, YAK 52 med rök och JAS Gripen.
Det blev ett fantastiskt event, där både utställar- och besöksrekordet återigen slogs. Drygt 340 bilar fanns inne på utställningsområdet. Publiken ökade med ytterligare 1 000 st till 9500 besökare.
Halmstad Sports Car Event tilldelades också priset för "Årets Engagemang 2014" vid Halmstad Näringslivs AB Gala i Tylösand.

2015
År 2015 firades med 5-årsjubileum. Arrangörerna hade hoppats på ett nytt rekordår. De fick rätt. Det kom nästan 11 000 besökare. Förutom alla vackra bilar och uppträdande på scenen med bl a BM Bluesband, fanns Ronald McDonald på plats. Frostbilen med Elsa och Anna fotograferades tillsammans med barnen, och det blev ett otroligt fint flygprogram, med såväl segelflyg som flög avancerat, Pitts S2 med rök och slutligen en rote JAS Gripen.
Nytt för året var att det ordnades med en parad ut ur området för de privata utställarna, vilket blev en publikfest.

2016
Det brukar ju som bekant alltid vara fint väder då det är dags för det årliga eventet Halmstad Sports Car Event. Trots pressande värme, hade en lika stor besökareskara som 2015, letat sig till Brottet i Halmstad. Nytt rekord i såväl antal privata utställare som företagare. På scenen visades fina bilar. Kommunchefen i Halmstad Henry Bengtsson förättade invigningen. Trollkarlen Christabuu underhöll och Amanda Aasa känd från idol lanserade sin egnhändigt skrivna nya låt. Traditionen med flyg i luften efter invigningen förevigades med en enskild uppvisning av SAAB 105 SK60 och Bengt "Malle" Andersson i en YAK 55. Årets stipendiater som fick dela på överskottet från eventet, var Barncancerfonden och BRIS.
Grundaren Thomas Ericsson lämnar efter årets event över till ny ledningsgrupp, som med nya krafter och idéer utvecklar det framgångsrika konceptet HSCE.

Grundarna Staffan Ydén t v och Thomas Ericsson th